Ovako mekane i fine lepinje ja jedem onako vruće bez ičega,
samo premazem puterom i meni dovoljno,vi naravno
mozete po zelji ,kao slatke,slane..
Recept:
Prvo rastopite jednu kesicu suhog kvasca u mlakoj vodi
sa pola kasicice secera.
Od 500gr brasna odvojiti cetiri kasike brasna,u ostalo brasno
dodati dvije kasicice soli i jednu secera.Zatim dodati 170ml vode
i kruzno mjesajuci kasikom dodadavati i istopljeni kvasac,Kada ste dobro
umutili smjes postepeno dodavati preostale cetiri kasike brasna,formirati
tjesto u lopticu i ostaviti pola sata.Nakon pola sata tijesto podijeliti na
pet jednakih loptica,prekriti i ostaviti 10 min.Kada je tijesto odmorilo
razvaljati ga oklagijom debljine palacinka,i peci na zagrijanoj tavi
bez ulja.Gotove lepinje premazati puterom.
Primjedbe
Objavi komentar