Boranija je niskokaloricna,ali je zato bogata biljnim vlaknima i proteinima.
Posebno je korisno sto boranija sadrzi znacajne kolicine sicilijuma,koji je
veoma vazan za zdravlje kostiju i vezivnih tkiva.Mnogima je omiljena namirnica
od koje se mogu praviti razna variva i salate.Evo par savjeta kako da napravite
sto ukusniju čorbu od boranije a da pri kuhanju ne izgubi hranljive vrijednost.
Potrebno je prvo na maslinovom ulju izdinstati meso ,luk ,krompir .Nakon
nekih 20 min dodati predhodno ociscenu,opranu i isjecenu boraniju.Dodati zacine
i na manjoj temperaturi dinstati sve zajedno.Pripremiti toplu vodu koju ce te
povremeno dodavati u boraniju.Dodavati po 150ml.mjesati sto cesce.
Pred kraj kuhanja krompir utisnuti kako bi od njega dobili kasastu corbu,zatim
dodati sitno sjeckani persun i bjeli luk.

Primjedbe
Objavi komentar