Čorba boranija

 Boranija je niskokaloricna,ali je zato bogata biljnim vlaknima i proteinima.

Posebno je korisno sto boranija sadrzi znacajne kolicine sicilijuma,koji je 

veoma vazan za zdravlje kostiju i vezivnih tkiva.Mnogima je omiljena namirnica

od koje se mogu praviti razna variva i salate.Evo par savjeta kako da napravite 

sto ukusniju čorbu od boranije a da pri kuhanju ne izgubi hranljive vrijednost.

Potrebno je prvo na maslinovom ulju izdinstati meso ,luk ,krompir .Nakon 

nekih 20 min dodati predhodno ociscenu,opranu i isjecenu boraniju.Dodati zacine

i na manjoj temperaturi dinstati sve zajedno.Pripremiti toplu vodu koju ce te 

povremeno dodavati u boraniju.Dodavati po 150ml.mjesati sto cesce.

Pred kraj kuhanja krompir utisnuti kako bi od njega dobili kasastu corbu,zatim

dodati sitno sjeckani persun i bjeli luk.


Primjedbe