Hurmašice

Hurmašica tradicionalna poslastica,za mene kraljica kolača sa agdom.
Morate pogoditi teksturu tako da hurmašica ostane ujedno i hrskava
i sočna,tkzv.okus da se topi u ustima.Evo mojih savjeta za preukusne
hurmašice:
Potrebno:
polovina putera(125gr)
1jaje
soljica ulja
vanilin secera
na vrh noza p.z.p.
3kašike milerama
1mala kašika sirćeta
1solja mljevenih oraha
brasno po potrebi
Postupak:
Sve sastojke rukom dobro izmješati i sjediniti,zatim dodavati
brašna po malo dok ne dobijete smjesu ni previse mekanu a ni puno tvrdu.
Otkidati loptice tjesta i na rende praviti šare.
Peći ih na 200 stepeni 15do20min.
Tople hurmasice preliti toplom agdom.
Agda:
4šoljice secera,pomjesati sa 5šoljica vode,kuhati 15min.




Primjedbe