Po orginalnom receptu za punjene turske lepinje proces traje
malo duze,a kako svima nama fali vremena ja sam se odlucila
da pravim po malo jednostavnijem i brzem recptu,ukus ostaje isti
obavezno probajte.
Potremno je :
brasno 500gr
sol jedna kasicica
prstohvat secera
200ml jogurta
dvije kasike maslinovog ulja
suhi kvasac
Sve sastojke umjesati mlakom vodom i ostaviti da odstoji 20 min,
upravo toliko vam je potrebno da pripremite smjesu kojom ce te puniti
lepinje. Ja sam ovog puta koristila blitvu sjeckanu u kojoj sam izmrvila feta
sir ,a drugo punjenje je bilo sa narendanom sunkom i gaudom.
Kada ste sve spremili uzmite tijesto i podijelite na parni broj jednakih
loptica,svaku razvijte u krug,nanesite smjese na povrsinu kruga i preklopite
drugim ,zatvorite sa strana i nozem osjecite okolo visak tijesta.
Na zagrijanoj tavi pecite lepinje bez dodavanja ulja dok ne porumene.
Kada izvadite lepinje iz tave sa obje strane je premazite puterom.
Ps.Mozete ih puniti sastojcima po zelji,mislim da cak moze i sa nutelom,
javim vam kada probam.
Primjedbe
Objavi komentar